Vill du jobba som elektriker?

Hej, jag arbetar som elektriker i Söderhamn och stortrivs med det här jobbet. Det är spännande med alla elinstallationer och man vet aldrig riktigt vad som väntar en när man åker ut på jobb. Även om man fått reda på vad man ska göra innan så kan elkablar vara dragna hur som helst och man undrar om det verkligen var en elektriker i alla lägen som gjort jobbet? Hur som helst, det här är det roligaste jobbet jag har haft och jag ska i dag prata med dig om vad man får göra i det här yrket, kanske är det någonting för dig?

Om du vill satsa på en utbildning så finns det mycket kunskap och information att tillgå. Du kan alltid hitta bra information på nätet. Du kan också komma på mässor eller träffa elektriker som arbetar i ditt närområde. Det är brist på arbetskraft så du kommer inte ha problem med att hitta jobb och du kan jobba överallt. Jag jobbar ju här i Söderhamn men jag är från stan och har barn och familj. Innan jag skaffade familj var jag runt och jobbade på flera olika ställen i Sverige och har med tiden fått lära mig allt mer och är idag mycket duktigt på alla slags elinstallationer. Men det finns alltid nya saker att lära sig som tur är för annars hade jag blivit uttråkad. 

Det är 95 procent män i det här yrket och jag hoppas att fler tjejer får upp ögonen för det här jobbet, det är konstigt egentligen att det inte lockar fler, för det är bra när det är en mix av kvinnor och män oavsett vilket yrke det gäller. Om ni vill fråga mig någonting om hur det är att jobba som elektriker så kan ni mejla, jag svarar så snart jag kan!