Vill du jobba som målare?

Hejsan, hejsan alla mina läsare som jag har här i Partille. I dag ska jag skriva om mitt jobb som målare. Jag har målat i många år och jag älskar mitt jobb. Det är ett mycket varierande arbete och man får träffa många nya människor. Man får också bra betalt i lön. Detta är ett mycket givande yrke och jag rekommenderar det till alla som letar efter ett bra jobb. 

Men det är inte ett jobb som passar för alla, för man måste ha känsla för färg och form och vara noggrann. Det kan även vara ganska obekväma arbetsställningar och man kan lätt få värk i armar, nacke och rygg. När man är ung tänker man inte på att man kan få ont senare i livet för man kan inte relatera till att bli äldre. Många målare som har jobbat många år kan få så ont så att de får gå ner i arbetstid eller bli sjukpensionärer. Men det ska du inte bli avskräckt av eftersom man förr inte var så noga med det här med hur man ska jobba för att förhindra arbetsskador. Det är andra tider nu och modernare utrustning så använder man bara den på rätt sätt så minskar man risken. Den ena dan är inte den andra lik, i går målade jag en villa, fasaden och senare idag ska jag tapetsera en lägenhet. Det går att jobba egentligen överallt och vill du starta egen firma så går det bra att göra det också. Du kommer aldrig vara utan jobb och lönen är bra, men man tycker alltid att man skulle kunna få bättre betalt oavsett vad man väljer att jobba med. Så jag hoppas att just du som läser det här inlägget kanske är en framtida kollega! Jag har då aldrig ångrat att jag blev målare!